torsdag den 30. maj 2013

Laarseeraq vil flyve for Air Greenland


Drømmer du om en dag at besøge Grønland. Så kan det være, du kommer til at flyve med en af de tidligere fjernundervisningskursister hos HF & VUC FYN, Laarseeraq R. Olsen.
For Laarseeraq har tænkt sig at føre den drøm ud i livet, som han selv har haft siden han var fem, og hans venner ville være politibetjente eller brandmænd.
Og Laarseeraq er ambitiøs omkring sin drøm. Han lade sig ikke stoppe – heller ikke af en lidt for dårlig karakter i engelsk på sit HTX bevis fra 2011.
Han besluttede for i stedet at arbejde sig op – nedefra – om man så må sige.
Han fik job som security i Mittarfeqarfiit – tidligere GLV, Grønlands Lufthavne, og efter halvandet år skiftede han til lastmand i Air Greenland, hvor han håber at blive optaget på pilotuddannelsen.
Sideløbende valgte han at forbedre sit engelsk på fjernundervisning.

Laarseeraq R. Olsen spiller håndbold, løber, ror kajak, spiller guitar, saxofon, violin og bas – bare for at nævne nogle af instrumenterne. Han kunne snildt fylde alle døgnets 24 timer ud med fritidsinteresser. Men selvstudiet fylder stadig de fleste af Laarseeraqs vågne timer – nu bare ikke i form af fjernundervisning, men i form af forberedelse til pilotuddannelsen.

Et krævende studie

Fjernundervisning er ret krævende, fordi du ikke – på samme måde – har en lærer til at kigge dig dybt i øjnene og få dig til at tage dig sammen.
- Fjernundervisning kræver på en helt anden måde en indre motivation. Men det havde jeg også, understreger Laarseeraq, som det til med lykkedes at få lederen af kommunekontoret til at stå op klokken fire og lukke op for ham den morgen, han skulle til Skype-eksamen via en forbindelse til lærer og censor i Odense.

Fremtiden

Det var en lidt pudsig oplevelse for Laarseeraq at sidde og snakke ind i en computerskærm – og være til eksamen på den måde.
- Men det er helt klart fremtiden. Det gjorde i hvert fald alting meget lettere for mig, siger den 22-årige medarbejder i Air Greenland.

Læser forud

Det med at stå tidligt op er Laarseeraq i øvrigt fortsat med – også efter sin Skype-eksamen.
Han står op hver morgen klokken 4 for at læse om aerodynamik, metereologi og navigation i håb om, at han får brug for det senere.

Godkendt af Selvstyret

Foreløbig har det grønlandske selvstyre godkendt, at det vil betale uddannelsesstøtte og lån til det halve af uddannelsens pris, hvis han bliver optaget hos Air Greenland.
Men det vigtigste nu er at blive udvalgt til at komme til optagelsesprøve i Oxford, hvor selskabet har sin Ground School.
- Så jeg krydser fingre, siger Laarseeraq, som virkelig ønsker – og arbejder ihærdigt på - at fortsætte sin vej ind i cockpittet hos Air Greenland.

Krævende uddannelse

Uddannelsen tager halvandet år med Ground School Oxford Aviation Academy.
Og jo bedre forberedt, jeg er. Jo bedre mulighed har jeg vel for at komme helt igennem både optagelsesprøve og uddannelse, sige LaarseeraqIngen kommentarer:

Send en kommentar