mandag den 21. oktober 2013

Design-hf fabrikerer:

Una Salsa grande de Cuba


Design-hf er gået amok i cubansk salsa af arkitektur, kunst, dans og fortællinger – alt sammen blev dækket af et filmhold, som vil fortælle historien om – netop DESIGN HF.

Design-hf - hvad er det? Det vil design-hf'erne nu selv fortælle om i en video.
Når videoen er færdig, bliver den uploadet på HF & VUC FYNs hjemmeside.

Vil du være både klog og kreativ – så er Design-hf et godt bud. Og den historie arbejder 3. årgang på uddannelsen i øjeblikket med at fortælle med videoklip fra en cubansk emneuge – en video der senere bliver lagt ud på HF & VUC FYNs hjemmeside.

I det tværfaglige forløb har det kreative været omdrejningspunktet i et intenst arbejde med at blive klog på den caribiske ø - den tidligere spanske koloni, kommuniststat og storproducent af rom, som ligger blot en 53 timers svømmetur fra Key West i Florida, hvis man ellers var den 64 årige amerikanske langdistancesvømmer, Diana Nyad, som tilbagelagde turen fra Havana til Florida den 2. September i år.

På Design-hf i Odense er Havanna skyline udført i skygger fra mælkekartoner og shampoobøtter, og det salte vand i Estrecho de Florida tænker man sig til.
En salsadanser er projekteret op på et lærred og bliver malet i stærke cubanske primærfarver.
Og i et andet klasselokale på Odense Fagskole bliver den amerikanske journalist og forfatter Ernest Hemingways gennemgået med tættekam under arbejdet med at sætte sig ind i cubansk kultur (Hemingway boede det meste af sit liv i Cuba).


Her har du et næsten ikonisk udtryk for den livsglæde, cubanerne formår at udtrykke gennem salsa'en. Hvad du ikke kan se på billedet på nuværende tidspunkt er, at Design-hf'erne også arbejder med at lade kvindens kjole stikke ud fra lærredet og blive tredimensionel.

Salsa-danseren kræver stærke farver
Og stærk koncentration i sin tilblivelse


Tilsammen giver det en rigtig cubansk salsa – en kreativ sovs, som får lærdommen til at glide ned – og endda med velbehag.

- Vi er jo gode til at bruge vores hænder. Og på denne måde udlever vi kreativitet gennem undervisningen. Derfor er Design-hf det helt rigtige valg for mig, fortæller Carina Randeris fra 1. hf.

- Ja, Lærerne forsøger virkelig at tage hensyn til vores ofte meget visuelle tilgang og lægger kreative elementer ind i undervisningen.
- De kommer ikke bare ind og opfører sig som om, de var på et gymnasium. De tager alvorligt, at vi går på en Design-hf, tilføjer Carinas klassekammerat, Andrea Højstrup Larsen.

Andrea Højstrup Larsen (tv): Det er ikke så lang tid siden jeg fandt ud af, at Design-hf eksisterede, og mine venner kendte slet ikke til muligheden her på Odense Fagskole. 
Carina Randeris (th.): Min søster har boet i lejlighed lige herovre. Det var sådan, jeg opdagede skolen. Jeg vil gerne have en kreativ uddannelse, og det kræver en gymnasial uddannelse. Her har jeg mulighed for at forfølge min kreative åre samtidig med, at jeg tager den gymnasiale uddannelse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar