torsdag den 31. oktober 2013

Serkan vil gøre en forskel i politiet


Serkan har tyrkisk baggrund – og fuld opbakning til sit erhvervsvalg hjemmefra. I modsætning til en række mellemøstlige lande er det prestigefyldt i Tyrkiet at være ansat i politiet. 


17-årige Serkan Ekici fra Svendborg er af tyrkisk afstamning. Og han er ikke i tvivl om, at han kan gøre en forskel i politiet
- Med min mørke glød, det tyrkiske sprog og min baggrund vil jeg være oplagt at bruge i arbejdet med at løse problemer i ghettoer som Vollsmose.
- Ja, og så har jeg tænkt mig at blive rigtig god til mit fag, siger Serkan, som i øjeblikket går på Uniform -112-uddannelsen i Svendborg.

U-112-uddannelsen er et samarbejde mellem Svendborg Erhvervsskole og HF & VUC FYN rettet mod etnisk danske og unge med en udenlandsk baggrund. 

Fra 112 går vejen mod uniformsfaget enten via en fuld hf – eller via en faglig uddannelse eksempelvis som elektriker - suppleret med dansk A, engelsk B og samfundsfag C.

Via U-112 til hf.

U-112 uniformspakken er en god måde at prøve fremtidsplanerne af på.
- Vi er i praktik både i politiet og beredskabet. Og så bliver vi trænet fysisk, så vi er klar til at klare den fysiske del af optagelsesprøven på politiskolen, fortæller Serkan, hvis bror – Erkan – også går på uddannelsen.
 - Vi har ikke nogen idrætshal her på erhvervsskolen. Men vi løber meget, så jeg er kommet i rigtig god form. Og så styrketræner vi ude i skoven. Det fungerer faktisk rigtig godt.

Adgangskrav til U-112:

For at komme ind på 112 – uniformspakken – skal du:

* Have afsluttet 9. Klasse
* Helst være ustraffet
* Have stor lyst til at arbejde inden for de uniformerede fag.


Særligt nydanskere opfordres til at søge ind på 112-uniformspakken, for på sigt at få lige så mange med udenlandsk baggrund i de uniformerede fag som i befolkningen generelt. 
U-112 – Uniformspakken er etableret i Svendborg gennem et samarbejde med HF & VUC FYN og Syddansk Erhvervsskole. 
Der kører også en U-112 uddannelse i Odense, i et samarbejde mellem HF & VUC FYN og Syddansk Erhvervsskole. 
I Odense har man netop påbegyndt 3. optag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar