fredag den 3. januar 2014

Rinas hjerte viser vej


Som ganske ung så Rina Borgensgaard en fremtid for sig med blomster.
Røde, gule, – hvide, blå.
Dufte af sødlige fresier, violer … – blomster – hun i fred og ro kunne udvælge og samle i smukke buketter.
Langsomt men sikkert gled drømmen imidlertid ud af Rinas liv. Og efter sin HG fortsatte Rina på VUC, hvor hun fik en samfundsfagslærer ved navn Lisbeth.


Som helt ung så Rina Borgensgaard en fremtid for sig som blomsterbinder. Senere skiftede hendes fremtidsdrømme fundamentalt. Hun gik først på VUC, så på SDU, og i dag er Rina Cand. Mag i Moderne Mellemøststudier

Konflikt

Lisbeth kørte et forløb med holdet om Palæstina-konflikten, og smukke, duftende blomster blev nu for alvor erstattet med får, geder, larmende trafik, politisk og religiøs konflikt, te, humus, og en betagende – og i den grad fremmed arabisk og persisk kultur.

I 2011 fik Rina 4.000 kr. VUC-legatet og 3.000 kr. fra Keld Fredgaards Legat og rejste til Egypten - kort efter Det Arabiske Forår. I Egypten udførte hun socialt arbejde for Coptic Evangelical Organization for Social Services (CEOSS).
I 2013 - under sin specialeskrivning - modtog Rina Borgensgaard 3.000 kr. Fra Keld Fredbergs Legat og rejste til Ramallah på Vestbredden for at arbejde med sårbare børn og unge for Ungdommens Røde Kors.


9-11

Vi befinder os omkring den 11. september 2001, hvor terror- og mellemøstforsker Lars Erslev Andersen fra Syddansk Universitet blev landskendt natten over.
Spændende job, tænkte Rina, og fandt ud af, at Erslev Andersen var uddannet idehistoriker fra Århus og senere havde læst på Mellemøststudier i Odense.
Måske jeg skal læse noget i den retning, tænkte hun, men rejste først til Storbritannien for at arbejde og lære engelsk.

Jeg må lære engelsk - og arabisk

- Tilbage på Fyn startede hun så på Statskundskab ved SDU efter hf-fag i
engelsk, tysk og filosofi. Efter en bachelor i statskundskab fortsatte hun på Mellemøststudier på SDU og supplerede med arabisk på HF & VUC FYN i Odense.

Sideløbende med studierne på SDU læste Rina Borgensgaard arabisk på HF & VUC FYN – en stor mundfuld men en vigtig investering af tid og kræfter. For jeg bliver taget imod med store smil og åbne arme, når jeg taler arabisk til folk i Mellemøsten, fortæller Rina Borgensgaard.

Tiden at få et job

Nu er specialet afleveret. Rina Borgensgaard er Cand. Mag i Moderne Mellemøststudier. Og hvis hjertet stadig kan bestemme, kommer hun til at arbejde for en NGO – i Mellemøsten eller herhjemme.
Rina deltager derfor løbende i relevante konferencer for at netværke – og skaffe sig selv det job, hun gerne vil have.
- Det kan godt være grænseoverskridende. Men jeg tænker blot, at: ”Nu tager jeg min receptionsjakke” på – nøjagtigt som da jeg havde studiejob som receptionist i Odense Congress Center, fortæller Rina Borgensgaard.

Iført sin professionelle "kappe" er den 30-årige kvinde ikke længere pigen fra Gislev men Cand. Mag i Moderne Mellemøststudier, Rina Borgensgaard, på jagt efter et job.

VUC er nok der, hvor jeg virkelig fik åbnet øjnene for verden. Det var samtidig et sted med plads til mange forskelligartede mennesker – noget der gav en helt speciel dynamik, fortæller Rina Borgensgaard.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar