torsdag den 6. februar 2014

Film hf – i Faaborg - læs mere her


Film-drømmen brast for Ella Rasmussen i København.
Så da hun fik børn, flyttede hun tilbage til Fyn – langt ude på landet ved Broby.
Og af alle steder viste det sig så, at HF & VUC FYN tilbyder en film-medie HF.
-       Det kom vildt bag på mig. Jeg startede i sommer, og det har været SÅ godt.
-       Jeg fik mig aldrig en ungdomsuddannelse. Det får jeg nu. Samtidig er jeg i gang med et vildt ambitiøst filmprojekt – og har fået et fantastisk netværk af filmfolk her på Fyn, fortæller 35-årige Ella.
I stedet for at drømme om at blive produktionsteknikker i København går hun nu efter at blive filminstruktør – eller at læse dramaturgi på universitetet. De muligheder får hun med en hf-eksamen fra Faaborg.

Pludselig lå mine uddannelsesmuligheder "lige i baghaven", siger Ella Rasmussen


Peder Månsson og Kenneth Hansen var ambassadører for film og medie hf i Faaborg på Uddannelse uden Grænser i OCC. Peder var egentlig automontør men ville noget andet. Efter et år på avu i Faaborg fortsatte han på film og medie hf. Her får jeg en hf uden konstant at være bænket fast på skolebænken. Og det er lige mig, siger han. Kenneth fandt selv frem til uddannelsen på nettet, da han som nyuddannet VVS-svend blev fyret.  Det var lige mig – og det er det stadig, fortæller Kenneth, som synes det er dejligt at få lov til at fortælle andre om de muligheder, han selv er i gang med at bruge.
Jeg anede heller ikke, at Film-medie HF eksisterede, selv om jeg kommer fra Tved ved Svendborg, fortæller han. 
16-årige Frederik Tybjerg går på Vesterdal Efterskole ved Middelfart og fik meget ud af at snakke med nuværende kursister på film og medie hf. Det har givet mig en god fornemmelse af studiet, fortæller han.



Uddannelse Uden Grænser i Odense blev afholdt i Odense Congress Center onsdag den 5. Februar og torsdag den 6. Februar, hvor vejledere og kursister stod klar til at fortæller om mulighederne på HF & VUC FYN.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar