torsdag den 29. maj 2014

Håndbold fylder alt - så skolen skal i faste rammer

19-årige Michael Ingemann er for nylig vendt hjem fra Mexico, hvor han var på træningstur med det grønlandske landshold i håndbold - og fra Grønland hvor han var hjemme at besøge sin familie. Til daglig spiller han på GOG’s 2. divisionshold - og tager en hf på HF & VUC FYN


Af journalist Hans Havgaard HansenMichael har lige været i Mexico City med det grønlandske a-landshold i håndbold. Grønland spillede mod landsholdene fra Mexico, USA, Cuba og Puerto Rico og vandt alle kampene – også selv om kampene foregik i 2200 meters højde. Nu er det snart eksamenstid - og tid til skolearbejde.

Hvis der er noget, Michael Ingemann er, så er det sportsmand.
På et tidspunkt spillede han både håndbold, badminton, bordtennis og fodbold.

Der var stort set ikke en ledig stund, og så var det, Michaels mor sagde STOP!

Du bliver nødt til at vælge EN sport – og vælge resten fra, sagde hun.
- Jeg valgte håndbold, fortæller Michael Ingemann, hvis onkel var på det grønlandske landshold i lige netop den sportsgren.
- Håndbold gør mig glad. Fornemmelsen, når spillet bare glider, er helt fantastisk, forklarer han, efter at have afsluttet dagens undervisning på HF & VUC FYN.


Hård konkurrence udvikler 

Og når Michael går ind i en sportsgren, går han ALL IN
Derfor besluttede Michael Ingemann sig for at forlade Vestgrønland, tage på efterskole i Oure – og efterfølgende forsøge at komme på GOG’s hold.
Der er ganske vist ved at være gode halfaciliteter i Grønland, og håndbold er på vej til at blive en stor sportsgren i landet.
 Michael Ingemann. Han elsker Grønland – og sin familie. Og han vil gerne tilbage. Men først vil han ud at opleve verden – og det kunne også meget vel være som håndboldspiller i et andet europæisk land end Danmark. Her et af Michaels egne billeder fra hans forårets besøg hos familien i Grønland

Men med godt 6.000 indbyggere i sin hjemby, Sisimiut, og kun 56.000 indbyggere spredt ud over hele Grønland, er det godt at komme ud af landet for at blive udfordret.
- Og det har bådet givet mig et forbedret dansk og et finpudset håndboldspil. For her er langt større konkurrence på holdet, siger Michael Ingemann, som nu spiller på GOG’s 2. Division Herre.


Mistede interessen for handel

Efter efterskoleopholdet i Oure fortsatte Michael Ingemann på HG i Svendborg med planer om at komme i butik eller på kontor.
Michael bestod sin eksamen men mistede interessen for at komme på kontor eller i butik.
Derfor tager han nu en hf, så han efterfølgende kan vælge frit, hvad han vil.

Holder bevidst fast i skolen

Håndboldspilleren overvejede et kort øjeblik at tage uddannelsen som fjernundervisning men var hurtigt klar over at selvdisciplinen ikke rakte til så selvstændigt et studium.
- Så jeg valgte at gå i en almindelig klasse og tage uddannelsen over tre år, fortæller Michael med stor selverkendelse.
Problemet er ikke, at Michael hader skolen.

Michael har altid været frisk på nye eventyr. Da hans storesøster tog til New Zealand med ASF på udvekslingsophold, insisterede han på også at komme derned. Så han overtalte sine forældre til at tage med ham og fandt en værtsfamilie i Wellington, han kunne blive boende Down Under i tre måneder.
Problemet er nærmere, at han elsker håndbolden – og prioriterer den højt i en kamp for at ende i den danske håndboldliga.
Så det hedder tre gange træning om ugen, kampe. Ja, og så de 3-4 nødvendige gange styrketræning hver uge, så han kan tåle nogle slag på banen.
- Så hvis ikke skolen var i faste rammer, ville den let glide ud i glemslen. Og det dur ikke, erkender håndboldspilleren fra GOG.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar