torsdag den 22. maj 2014

Til politiskolens optagelsesprøve

Til politiskolens optagelsesprøve - i Odense

HF & VUC FYN kursister tog udfordringen op – og fik endnu et eksempel på, hvordan idræt kan være en integreret del af et kommende arbejde.

Ian Kabbel fra Fyns Politi underviser i selvforsvar og magtanvendelse - her nøjes han med at trække HF & VUC FYNs kursister gennem en tillempet optagelsesprøve til Politiskolen. Fyns Politi samarbejder også med HF & VUC FYN omkring U112 uniformspakken og politi-fagpakken på FYNs HF-kursus. 


Af journalist Hans Havgaard Hansen

Er der lige tid til at skifte?
Regnen drypper stadig fra håret af de to sidste kursister, som kommer ind i gymnastiksalen ved Sankt Jørgens Hallen i Odense for at deltage i optagelsesprøven til politiuddannelsen.
Prøven for idrætskursisterne på HF & VUC FYN er tilrettelagt af Ian Kabbel fra civilpatruljen i Odense Politi, som blandt mange andre opgaver i politiet underviser i selvforsvar og magtanvendelse.
Ian giver plads til et tøjskift. Men så er det også slut med yderligere slendrian.
- Vi tager tyve minutters opvarmning – nøjagtigt som til den rigtige prøve, lyder det kort tid efter fra Ian, som sætter i let løb rundt i salen.
Kursisterne sætter efter. Og fra nu af er det bare om at hænge i.


Her  kan du læse mere om optagelsesprøven til Politiskolen
Og herunder kan du se et udvalg af de øvelser, som ansøgere skal bestå for at komme ind på politiskolen.


Armhævninger for kvinder

Armhævninger for mændJa, og man skal hele vejen op
og kigge over bommen
Længdespring indgår også i optagelsesprøven


Det gør ondt, gør det!


Løb kommer meget let til at indgå i en politibetjents job.
 Løb er derfor også en naturlig del i optagelsesprøven til Politiskolen

 For Lonnie Jensen – lyserød og med hestesal – var det en ganske anderledes oplevelse at være til den særlige udgave af politiskolens optagelsesprøve.
- Det har været sjovt – og udfordrende, fortæller Lonnie, som startede på hf for at kvalificere sig til at komme ind på sygeplejeskolen.
Men prøven har givet hende blod på tanden i forhold til at overveje en karriere i militæret eller politiet.
- Jeg har altid været meget glad for fysisk aktivitet og det fysiske må meget gerne være en del af mit job, siger hun
Prøven giver over al forventning for Lonnie Jensen.
- Men der er da lige nogle enkelte ting, jeg skal hjem og have arbejdet med, indrømmer hun.


Både for Lonnie og hendes medkursist, Keith Hansen, var det overraskende, at opvarmningen var så hård, som det var tilfældet.
Og så var de overraskede over, at de stod og blev kolde i den ventetid, som opstår undervejs i optagelsesprøven.
- Musklerne når faktisk at blive lidt tunge. Det skal man være forberedt på, siger Keith Hansen, hvis mål med sin hf netop er at søge ind til politiet.Del af forløb i idræt

Optagelsesprøven i Sankt Jørgens Hallen er del af et længere forløb, hvor kursisterne har arbejdet med ”idræt som profession”.
Forløbet har blandt andet også budt på oplæg om idrætsstudiet, besøg på Institut for Idræt på Syddansk Universitet, foredrag med en fedmeforsker, oplæg ved talentchef i OB, Uffe Pedersen, – og nu altså en optagelsesprøve som den på politiskolen.


” Er idræt i traditionelle foreninger præget af en romantisk opfattelse af idræt – og fitnesscentrene præget af en effektivitets opfattelse? Ole Jeppesens idrætshold på HF & VUC FYN er på besøg på Institut for Idræt på Syddansk Universitet. Men inden de bliver lukket ind i gemakkerne på UNI, når de lige at besvare et spørgeskema, hvis resultat skal bruges i en idræststuderendes speciale på studiet – noget for noget

René Gøttler Nielsen underviser i øjeblikket i idræt på HF & VUC FYN og skal snart i gang med at skrive sit speciale på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. For ham var det en særlig oplevelse at få mulighed for at vise sine kursister rundt på sin egen uddannelse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar