torsdag den 26. juni 2014

Matematik i hønsehuset


Af journalist Hans Havgaard Hansen


Stumpe og spidse vinkler.
Areal.
Rumfang.
Pris.
Lovgivning.
Fortjeneste ….

Når man etablerer sig som hønseavler og skal til at bygge hønsehus, er der mange ting, der skal beregnes – og et hav af matematiske begreber, der skal i sving.
Så EGU-kursisterne på HF & VUC FYN i Nyborg har hele foråret tegnet, beregnet og konstrueret deres eget hønsehus – selvfølgelig for at få høns – men i virkeligheden lige så meget for at lære matematik.

   Annemette går i skole på HF & VUC FYN to dage om ugen og er i gartnerpraktik på institutionen Strandvænget tre dage om ugen – med elevløn. Martin er i praktik i boligforeningen AB Holmegården.Ved at lære meget praktisk matematik i skolen bliver det både nemmere at forholde sig til – og lettere at bruge i det praktiske arbejde på praktikpladserne.                                         

Sjovt

Det har været rigtig sjovt, fortæller Annemette Kristensen og Martin Jacobsen, som begge går på VUC to dage om ugen og er i praktik de andre tre af ugens fem arbejdsdage.

Intet fravær

Og kombinationen må være god. For fremmødet har været tæt på 100 pct, fortæller deres lærer, Jens Tore Wilsted.
Find alt om hønsehuse på internettet! Hvor meget plads skal høns i bur egentlig have? Hvordan er det smart at indrette selve huset? Hvad koster materialerne ….etc. etc. Der er mange opgaver i at starte et hønsehold – og det har vist sig at være en god måde at lære matematik, ligesom det har givet god træning i målrettet søgning på internettet.

Matematikken kan bruges

- Det gode ved den slags matematik er, at vi kan bruge det ude på vores praktikpladser. Så det giver rigtig god mening, siger Annemette.
Og Martin nikker.
- Jeg har altid haft svært ved matematik. Men nu begynder et begreb som rumfang eksempelvis at give mening for mig. Det har det aldrig gjort før, fortæller han.Mere om EGU

EGU er en toårig erhvervsuddannelse for unge under 29, som lærer bedst gennem praktiske aktiviteter.
I Nyborg er der etableret et lokalt EGU-tilbud i et samarbejde mellem Nyborg Ungdomsskole, Syddansk Erhvervsskole og HF & VUC FYN, hvor VUC står for undervisning i fag som dansk og matematik.
Efter den toårige EGU er der mulighed for at fortsætte i en ordinær erhvervsuddannelse på Syddansk Erhvervsskole.
Du kan finde vores EGU-folder her:
Annemette, Martin og hele deres EGU-hold har haft det sjovt med at lære matematik ved at beregne, tegne og konstruere HF & VUC FYNs nye hønsehus i Nyborg. Faktisk er hele holdet ualmindelig tæt på 100 procents tilstedeværelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar