mandag den 4. august 2014

Film og medie hf - Faaborg

Fanget af film

Efterskolen inspirerede Emil Yung – på HF & VUC FYN brænder han videre for film og medier 

For mig har Film og medie hf her i Faaborg været det rigtige valg. Mediefaget er godt integreret i skolens andre fag, og ifølge vores lærere betyder det, at vi er mere engagerede end så mange andre, fortæller Emil Yung.                           


Af journalist Hans Havgaard Hansen


Rantzausminde med ”Medie og kommunikation” var oplagt, da Emil Yung skulle vælge efterskole.
Han er vild med it og skulle lære mere om at programmere hjemmesider – TROEDE HAN.
Men året udviklede sig anderledes og førte ham næste år videre til HF & VUC FYNs Film og medie hf i Faaborg.
- Lærerne på Rantzausminde fandt ret hurtigt ud af, at jeg er teknisk. Så når alle andre skulle gøre rent på skolen, fik jeg til opgave at tjekke og justere skolens kameraer sammen med min gode ven Kasper, fortæller Emil.

Vil du lige …

Emil fik styr på kameratyper, kabler og alskens udstyr.
Og allerede tre måneder inde i forløbet stod han for videooptagelser, når skolen skulle opføre medieteater.
- Vi skulle optage 4-6 film, deriblandt en musikvideo til Michael Jacksons nummer ”Bad”.  – noget der krævede fire store lamper, røgmaskiner og en kran til kameraerne. Vi syntes virkelig, det var sjovt at lave. 

Emil Yung ved ikke 100 pct., hvad han skal, når han er færdig med sin Film og medie hf i Faaborg. Lige nu har han mest lyst til bare at fortsætte med at producere film i sit eget firma.

Efterskole – og hvad så

Efterskoleopholdet gjorde hurtigt en forskel.
En interesse var født, og i sommerferien, op til studiestart på hf, fortsatte Emil med at lave musikvideoer og sammen med Anthon fra Rantzausminde.
- Og sammen med en anden ven, Nils Anton, etablerede han produktionsselskab, Yung & Gyde Productions, fortæller Emil Yung.

Et fun liv

Efter den første introduktion kom Emil og hans klasse til at arbejde med lidt større videoproduktioner på hf. 
YG Productions fik flere opgaver – blandt andet for rapperen, Rafik Pedersen.
- Og samtidig startede vi Faaborg Fun TV, hvor vi ville prøve at lave noget mere tv-agtigt med daglige udsendelser. Så vi har haft det sjovt – efter vi blev ”fanget” af filmmediet - men også temmelig travlt. Det må jeg indrømme, siger Emil Yung.

Emil Yung ved ikke 100 pct. hvad han skal, når han er færdig med sin Film og medie hf i Faaborg. Lige nu har han mest lyst til bare at fortsætte med sin filmproduktion i sit firma.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar