onsdag den 10. december 2014

Mads fra hf-søfart: Videre i verdens fedeste job

Videre fra hf-søfart til:

Verdens fedeste job

Af journalist Hans Havgaard Hansen


- På hf-søfart vekslede vi mellem praktiske fag, sejlads og boglige fag. Det var helt afgørende for, at jeg kunne gennemføre en gymnasial uddannelsen dengang.
Sådan fortæller den nu 24-årige Mads G. Nielsen og første styrmand på fiskeriinspektionsskibet Vestkysten.

Fra Vestkysten går besætningen primært om bord på fiskekuttere for at inspicere fangstredskaber og deltager i redningsarbejdet til søs. Vestkysten hører officielt hjemme i Thyborøn, men færdes i hele Vestkysten, Skagerrak og nordlige del af Kattegat.

I hænder på pirater

På trods af sin unge alder har Mads allerede nået at være i hænderne på pirater ud for Nigerias kyst, blive stukket med kniv og ligge bagbundet i flere timer.
- Men det er ikke på grund af Nigeria, jeg har valgt at arbejde i fiskerikontrollen. Det er et tilvalg, fordi arbejdet er så utrolig afvekslende og ikke blot handler om transport fra A til B, forklarer Mads.


Helikopter-redning

Det ene øjeblik går Mads og den øvrige besætning om bord på fiskekuttere for at tjekke fiskeredskaber – og det næste øjeblik deltager de i en redningsøvelse.
- Forleden blev jeg reddet op i en helikopter under en øvelse og kom på en efterfølgende rundtur. Alt sammen sætter det kulør på dagligdagen, fortæller Mads om sit job, som han ikke er bleg for at betegne som noget nær verdens bedste.


Mads G. Nielsen er 10-15  dage på søen – med meget afvekslende arbejdsdag. Og så er han hjemme i 20 dage med tid til sejlads, vindsurfing og kitesurfing. Ikke helt dumt.

Måske maritim ingeniør

Mange af Mads’ kollegaer har været en menneskealder i fiskeriinspektionen. Det vil Mads heller ikke afvise at komme til.
- For det er virkelig et godt job. Men jeg har samtidig en ide om at ville læse videre til maritim ingeniør og komme til at arbejde med udvikling af offshore-branchen, fortæller den tidligere hf-kursist og nu førstestyrmand på Vestkysten.
- Skulle det blive tilfældet, får jeg endnu en gang stor glæde af min hf-søfart. For i den situation vil det være et direkte adgangskrav at have en gymnasial uddannelse, fortæller han.

Hf-søfart udbydes af HF & VUC FYN i både Marstal og Svendborg.Ingen kommentarer:

Send en kommentar