onsdag den 25. februar 2015

Kortfilm prisvinder fra Faaborg - videre på filmuddannelse i Århus

Af journalist Hans Havgaard Hansen

Nyligt hjemvendt fra et udvekslingsophold i New York skulle Morten Olsen vælge ungdomsuddannelse.
Morten var i tvivl.
Så han forsøgte at tænke ind til kernen af, hvad han virkelig, virkelig, virkelig holder af.
Han så for sig, hvordan han som barn elskede at skrive historier og fantaserede om at lave en tegneseriekanal – udelukkende med sine yndlingsfilm.
I samme periode hørte Morten om Film-medie hf i Faaborg og tænkte: ”Det er det, jeg gør”.


Selv om Morten Olsen nu læser på ”Multiplatform Storytelling and Production” i Århus holder han stadig en tæt kontakt til sine interessefæller i filmmiljøet omkring Film-medie hf i Faaborg.  For tiden arbejder han eksempelvis på en pr-webserie der hedder "Misantropolis". Første afsnit af serien kan du se på: http://vimeo.com/92458777

Belønnet for passion

Studiet i Faaborg var det rigtige valg for Morten.
Han afprøvede både tekniske og kreative sider af medieproduktioner. Og sammen med sin gruppe vandt Morten Fynske Filmfortællingers pris på 100.000 kr. til produktionen af kortfilmen ”Udgang”, som Morten Olsen både var manuskriptforfatter til og instruktørassistent på.

Fik mig gennem en hf

Morten har aldrig været specielt skolemindet. Men da de enkelte fag på Film-medie hf bliver vinklet film- og mediemæssigt, lykkedes det Mortens at komme igennem de boglige fag.
- Så Film-medie hf var klart den rigtige ungdomsuddannelse for mig, fortæller Morten, som nu - i en alder af 22 år - er startet på ”Multiplatform Storytelling and Production” i Århus.

Vil være selvstændig

”Multiplatform Storytelling and Production” er en bred uddannelse inden for kortfilm, reklamefilm og webfilm.
- Her kan jeg i den grad bruge, hvad jeg har lært på Film-medie hf i Faaborg. Og på sigt er mit mål at starte min egen virksomhed, fortæller Morten Olsen, som elsker at ideudvikle og arbejde med filmprojekter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar