fredag den 27. marts 2015

Mennesker og sport betyder alt

Fjernundervisning var ikke noget for Jacob Grue Boldsen. Han har brug for mennesker omkring sig på sin vej mod et drømmejob som ejendomsmægler

Jacob har både prøvet fjernundervisning og tilstedeværelses-undervisning. Han har mest rygrad til det sidste, som han udtrykker det.


Af journalist Hans Havgaard Hansen 

Hvis du en dag skulle støde på Jacob Grue Boldsen, kunne det meget vel blive i en eksplosiv sprint på de sydfynske landeveje, hvor hf-kursisten træner til en halv ironman.
Og han er sikkert alene, for sådan kan Jacob godt lide at træne.
Men når det er sagt, så betyder samværet med andre mennesker rigtigt meget for Jacob.
Ikke mindst når han skal motivere sig selv til lektier og skolearbejde.
- Det er derfor, jeg flyttede fra fjernundervisning til almindelig enkeltfags hf her på HF & VUC FYN. Jeg havde bare ikke rygrad til fjernundervisning. For mig ligger motivationen i at sidde sammen med de andre på et hold og mærke engagementet omkring de fælles emner, fortæller ironmanden.
Jacob elsker at være eksplosiv. Derfor kører han ”kun” halve jernmænd. Her fra HF & VUC FYN og hjem til den lejlighed, han har sammen med sin bror, er afstanden kun et par kilometer – noget der burde give alle muligheder for en eksplosion.

Læser videre fra sportsbutik

Jacob tog oprindeligt en hg på Vestfyns Handelsskole og kom senere i lære hos Multiatleten i Odense.
Det var oplagt med Jacobs store interesse for sport. Og hans studievejleder mente ikke, det var oplagt for ham at læse videre, da han er stærkt ordblind.
Men ligesom Jacob godt kan lide at udfordre sig selv fysisk, udfordrer han også gerne sig selv intellektuelt.
- Jeg satte mig for at læse videre til finansøkonom. Og for at komme ind på studiet tager jeg nu fag på hf – blandt andet dansk a, matematik a og samfundsfag b.
- Matematik a er ikke nødvendigt for at komme ind på finansøkonomuddannelsen. Men jeg elsker udfordringen i matematik, hvor jeg er knapt så handicappet af min ordblindhed som i et læsefag som dansk.

Sydfransk ejendoms-drøm

Jacobs mål med uddannelsen som finansøkonom er at blive ejendomsmægler.
- Jeg har en onkel i faget og synes det virker spændende. Jeg kommer i lidt dybere kontakt med kunderne end i sportsbutikken. Og så vil jeg også komme lidt rundt i landskabet frem for at være fastlåst i samme butikslokale fra 10-18. Og det tiltaler mig.
Ja, faktisk er Jacob Grue Boldsens helt store drøm at komme til at sælge huse i Sydfrankrig.
Og mon ikke også der er en enkelt solbeskinnet landevej eller to i det sydfranske, hvis Jacob bibeholder sin passion for halve eller hele ironmænd.Ingen kommentarer:

Send en kommentar