onsdag den 27. maj 2015

Amalie – på vej tilbage i uddannelse

Valget står mellem it eller malerfaget

Af journalist Hans Havgaard Hansen

På det studieforberedende forløb vænner Amalie sig stille og roligt til at gå i skole igen - forhåbentlig for at så at komme i gang med en uddannelse til enten maler eller it-supporter.
Sygemeldt og droppet ud af sin uddannelse til it-supporter.
Det var virkeligheden for 24-årige Amalie Bechsgaard Junkuhn for nogen tid siden.
Og Amalie føler sig stadig ikke 100 pct. rask.
- Men jeg kan lige så godt komme i skole. På den måde er det bedre end bare at tulle rundt derhjemme.
Sådan fortæller Amalie samtidig med, at hun koncentrerer sig om det maleri, hun er i gang med at male på HF & VUC FYN i Søndersø.

Amalie startede på et studieforberedende forløb i efteråret 2014 og har som mål at komme i gang med en uddannelse igen - gerne inden så længe.
Hun vil ikke afvise at gå tilbage til uddannelsen som it-supporter, selv om hun også godt kunne tænke sig at leve af at male.
- For jeg er lidt af en nørd, som godt kan lide den slags. Og samtidig er jeg kreativ, fortæller hun.

Amalie afdækker selv sine muligheder i øjeblikket, samtidig med at hun vænner sig til igen at gå i skole gennem det studieforberedende forløb.
- Men Mikkel fra Jobcenteret har også været forbi her på skolen, så jeg kunne få en snak med ham om mine muligheder, fortæller Amalie.


Det studieforberedende forløb træner studie- og læseteknikker, brugen af pc og internet, formidling af viden, samarbejde, økonomi, hjælp til SU-ansøgning og undervisning i dansk, matematik og engelsk efter behov. Og sidst men ikke mindst forsøger skolen at motivere kursisterne til at komme i gang med en uddannelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar