tirsdag den 12. maj 2015

Nu tør jeg læse HØJT


Jeg havde ikke mange venner, da jeg kom herop på HF & VUC FYN. Det har jeg fået nu. Og jeg føler mig ikke så alene. Vi skriver til hinanden over Facebook – har spil vi spiller sammen og har generelt et rigtig godt sammenhold. Det giver en god fornemmelse i kroppen.

På VUC er Kristine begyndt at tro på sin drøm – drømmen om at blive landmand, senere kvægdriver – og så plejemor med en lille gård og gårdbutik


Af journalist Hans Havgaard Hansen


Dårlige dage er bare en del af livet for Kristine Bloch Thomassen.
Det kan være svært at koncentrere sig.
- Og problemerne har sat sig i kroppen, så det giver nogle sygedage, fortæller hun.

Men her på HF & VUC FYN i Søndersø bliver Kristine ikke mobbet. Der er ingen skælden og smælden, og hendes drømme bliver ikke nedgjort.
- Og det er mærkeligt at høre mig selv sige det. Men jeg glæder mig tit til at komme i skole, fortæller hun og bliver stille et øjeblik.

Trygt fællesskab

- Se dig omkring, siger hun.
- Her ser du ikke et menneske være helt alene og for sig selv. Her er vi altid opdateret på, hvordan det går i hinandens liv. Her kan vi være åbne om dem, vi nu er - og være helt afslappede. Og det er altså en rigtig god fornemmelse, understreger Kristine.

Engelsk med klar røst

Kristine husker meget tydeligt første engelsktime med sin engelsklærer, Birte.
- Tidligere har jeg altid haft mega præstationsangst og bare mumlet, når jeg skulle læse højt. Men her føler jeg mig tryg, og allerede første dag læste jeg op af en tekst med klar røst, fortæller Kristine.

Fra 02 til 12

Men i Birtes timer følte Kristine sig tryg og læste bare højt. Og hvor Kristine tidligere fik 02 og 4 i engelsk, har hun nu præsteret at få hele tre tolvtaller.
- Det giver mig en fornemmelse af, at jeg måske godt kan lykkes, fortæller Kristine.

Kristine tager dansk på tiende klasses niveau samt engelsk og matematik på niende klasses niveau  at komme i gang med skole igen, inden hun skal på landbrugsskole.
Jeg var meget syg i starten, og på en hvilken som helst anden skole, var jeg nok kylet ud med sådan en start. Men her tror lærerne på det bedste i mig og ”skubber” mig på en meget positiv måde, så jeg spiller med. Ellers havde jeg nok bare sat mig på tværs, funderer Kristine Bloch Thomassen.

Vil være landmand

Kristine havde tidligere en drøm om at blive dyrepasser men har skiftet til landmand.
- Det er mere realistisk og giver de samme gode oplevelser i et selvstændigt job uden en masse mennesker samlet på et sted. Og det er der, jeg har det bedst, fortæller Kristine, som allerede er meldt ind på Kold College og starter på sin 20 års fødselsdag, den 10. august 2015.

Og kvægdriver

Kristine håber, at uddannelsen giver hende mulighed for at komme ud at opleve verden – blive kvægdriver – ja, eller måske fårehyrde i Australien.
- Det kunne jeg godt tænke mig, inden jeg forhåbentlig får min egen gård og bliver plejefamilie, betror hun sig.

Lader drømmen leve

- Det fantastiske her på stedet er, at ingen gør grin med sådanne drømme – eller prøver at pille dem ned. De sige bare: ”Selvfølgelig – det kan du sagtens”!
- Det er en ret fantastisk oplevelse. Og lige så stille begynder jeg at tro, at jeg kan nå nogle af mine mange drømme, siger Kristine Bloch Thomassen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar