tirsdag den 8. september 2015

Fællesskab

Var der nogen, der sagde rollemodeller? I hvert fald arbejder de to avu-lærere Maja Legaard og Marlene Tømmerholt Pedersen ihærdigt med at skabe et godt fællesskab blandt kursisterne på HF & VUC FYN i Svendborg

Fællesskab og sammenhold

Af journalist Hans Havgaard Hansen

 
Vi trives godt, men kunne godt tænke os et bedre sammenhold.
Sådan svarede kursisterne sidste år, da HF & VUC FYN i Svendborg spurgte sine kursister, hvordan de trivedes.
Det skal de ikke fortælle os to gange, tænke lærere og ledelse i Svendborg, ”smøgede ærmerne op” og arrangerede blandt andet en introdag i Smørmosen på Thurø for at skabe et endnu bedre sammenhold – i klasserne - og på tværs af klasser.
- Her kommer vi tæt på hinanden og får en oplevelse af, at de andre kursister, lærere og ledere er almindelige mennesker som os selv, siger Maja Legaard og Marlene Tømmerholt Pedersen, som er to af de lærere, som har været med til at arrangere introdagen.

150 kursister kom til Smørmosen med bus – andre 150 i egen bil til introdag med HF & VUC FYN Svendborg. Formål: At få gode oplevelser sammen og lære hinanden at kende på tværs af hold.

Fredagsbar, brætspil og filmklub er nogle af de initiativer, kursistrådet har raget. Og i ”International uge” kunne man også forestille sig, at arbejdet med at skabe fællesskab bliver tænkt ind.
Skolens kursistråd arbejder også med at skabe fritidstilbud, som inddrager motion.

Og på avu, som dækker folkeskoleniveauet, er kursisterne delt ind på hold, som mødes med deres tutor hver tirsdag i tredje lektion for at arbejde bevidst med sammenhold.
- I første omgang handler det jo helt banalt om at se hinanden, sende et smil og hilse. Det er sådan nogle ting, der er med til at gøre vores skole til et trygt og godt sted at være – og at lære. Og vi er faktisk godt på vej, vurderer Maja Legaard og Marlene Tømmerholt Pedersen

Kursistrådet er en aktiv spiller, når det handler om at skabe aktiviteter på HF & VUC FYN Svendborg. Brætspilsaktiviteter og en filmklub er blandt de nyeste tiltag. Kursistrådet består af Kristoffer Knudsen, Lasse Lind, Katrine Lind (formand), Frederik Krogh, Magnus Eik Jørgensen og Bo Larsen. Ved introdagen var medlemmerne klædt i blå t-shirts, så alle nu ved, hvem de er.
Når man har haft sine ben bundet sammen og været rigtig fysisk tæt for at bære vand fra et punkt til et andet er det lidt svært ikke at hilse næste gang, man mødes.
                                                                                                                                                                                                                                      Xian Liu (tv) stammer fra Kina og går på Dansk som Andetsprog på HF & VUC FYN i Svendborg. Det her med at bygge sandslotte på en voksenuddannelse var aldrig, aldrig sket i Kina – knapt nok i den almindelige skole. Men det er en god måde at lære hinanden godt at kende på, og en dag som i dag er med til at skabe sammenhold på tværs af klasserne, vurderer Xian Liu.


Introdagen i Smørmosen har sammenhold og fællesskab som omdrejningspunkt, men det udelukker bestemt ikke, at der kan indgå faglige elementer som fra for eksempel naturgeografi.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar