onsdag den 2. september 2015

Mangler du et fag?

GS – så er det ikke for sent
Matematik?
Nogle går bevidst uden om faget i gymnasiet for at få så højt et karaktergennemsnit som muligt.
Andre tror aldrig, der får brug for det – men må krybe til korset, når de alligevel vil ind på et studie, som kræver det.
Et stramt fokus er altafgørende for at komme igennem Matematik A på kun 6 uger. Men det KAN rent faktisk lade sig gøre, sige hf -matematiklærer Anders Munch
I begge tilfælde gør HF & VUC FYN det muligt blandt andet at tage matematik B på et 6 ugers GS-kursus, hvor GS står for Gymnasialt Suppleringskursus.
- I år har vi haft 28 kursister på et sådant hold, fortæller matematiklærer Anders Munch. Og 24 fra holdet har valgt at gå til eksamen.Vil være ingeniør

22-årige Bjarke Hermansen er en af de kursister, som har benyttet sig af tilbuddet.
Han gik oprindeligt på handelsgymnasiet og havde ikke drømt om, han fik brug for matematik på A-niveau.
Men efter at have været ude at rejse et par år, fandt han ud af, at han ville uddanne sig til arkitekt ved at læse til Civilingeniør i Arkitektur og Design på Aalborg Universitet.
- Ja, og så havde jeg brug for matematik på A-niveau. Faktisk er jeg optaget på studiet på betingelse af, at jeg består matematikken, fortæller Bjarke Hermansen.

Ok men intenst

For Bjarke har det 6 ugers koncentrerede GS-kursus været en ok måde at lære på.
- Men det er selvfølgelig top koncentreret. Så jeg skal ikke misse noget af undervisningen. Det vil sige, at der hverken er tid til sygedage eller lange pauser. Der skal bare følges med, fortæller han.
- Det er rigtigt supplerer 21-årige Louise Larsen.
Matematik fra halv ni til kvart i tre fem dage om ugen i seks uger er barskt.

GS er super koncentreret. Så det er bare at holde tungen lige i munden, siger 22-årige Bjarke Hermansen. Bjarke er optaget på studiet til Civilingeniør i Arkitektur og Design ved Aalborg Universitet på betingelse af, at han består Matematik A.

Forfølger dyrlæge-drømmen

Det har imidlertid været Louises mulighed for at forfølge en barnedrøm om at blive dyrlæge.
- Jeg havde ikke troen på, at jeg kunne klare matematik og naturfaglige fag, så jeg nedtonede drømmen og tog en studentereksamen med engelsk og samfundsfag på A-niveau.
- Men siden har jeg taget fysik og nu matematik på GS, fortæller Louise Larsen, som satser på at komme til at lave frivilligt arbejde med dyr på den afrikanske savanne, inden hun forhåbentlig starter med at læse til dyrlæge.
Når først Louise Larsen har bestået Matematik A på Gymnasial Supplering (GS), er hun klar til at drage mod den afrikanske savanne for at lave frivilligt arbejde blandt vilde dyr – og på sigt starte på dyrlægestudiet.

Se hvilke GS-forløb HF & VUC FYN tilbyder i kursusåret 2015-2016


GS og fjernundervisning

Ud over GS tilbyder HF & VUC FYN også fag på fjernundervisning.
Fjernundervisning giver den samme mulighed for at supplere sin studentereksamen med fag, der viser sig at nødvendige for at komme ind på sit drømmestudie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar