fredag den 2. oktober 2015

HF & VUC FYN vil bygge nyt - igen

Her til venstre skal vi bygge nyt til blandt andet FYNs HF-kursus, fortæller forstander, Asger Raahauge Rasmussen. Byggeriet kommer til at foregå lige nabo til vores eksisterende bygning her til højre, supplerer rektor for det overordnede HF & VUC FYN, Stig Holmelund Jarbøl.

 

Af journalist Hans Havgaard Hansen


HF & VUC FYN vil samle sine aktiviteter i Odense City Campus – lige ved Byens Bro og Odense Banegårdscenter. Derfor har den fynske uddannelsesinstitution købt fire matrikler vest for den eksisterende bygning i Kottesgade 6-8, som HF & VUC FYN har fået bygget og taget i brug i august 2014.

Den nye bygning skal især huse FYNs HF-kursus, som i dag er placeret i gamle bygninger på Hunderupvej 17.
Desuden ønsker HF & VUC FYN at trække undervisning hjem fra øvrige lokaler på Rugårdsvej og i Londongade. Samlet skal den nye bygning erstatte cirka 5.000 eksisterende kvadratmeter.
- På FYNs HF-kursus ser vi frem til at få lov at indrette helt nye lokaler, som kan understøtte en moderne pædagogik, siger forstander Asger Raahauge Rasmussen på FYNs HF-kursus – en del af HF & VUC FYN

Når der skal bygges nyt, er det tid til at gør sig tanker om, hvordan fremtidens undervisning skal foregå.


Med byggeriet positionerer HF & VUC FYN sig som en endnu stærkere del af det bynære og levende uddannelsesområde, som i øjeblikket skyder op midt i Odense - lige ved banegård, letbane og busstation.
- Det er et privilegium at kunne sætte sine fingeraftryk på den udvikling af Odense, siger rektor på det samlede HF & VUC FYN, Stig Holmelund Jarbøl.

HF & VUC FYN var først til at bygge i Odenses nye uddannelsesområde, Odense City Campus.
Erhvervsakademi Lillebælt bygger i øjeblikket. Og HF & VUC FYN vil så bygge igen frem mod 2019. Så forvandlingen af det gamle industriområde er allerede godt i gang.Inden HF & VUC FYN kan bygge på grunden, skal der udarbejdes en lokalplan for området, og et nyt byggeri skal godkendes af Undervisningsministeriet.
- Men vi er forventningsfulde og forventer at have endnu en ny bygning klar til brug senest i januar 2019, siger Stig Holmelund Jarbøl.

HF & VUC FYNs mange andre aktiviteter forudsætter, at uddannelsesinstitutionen bevarer sit lejemål i Buchwaldsgade tæt ved Bazaren. På den måde sikres også et godt mix af egne bygninger og lejemål.


HF & VUC FYN er Danmarks største HF & VUC med 600 medarbejdere og godt 4.000 årskursister. Den fynske uddannelsesinstitution har afdelinger i 9 byer på Fyn, Langeland og Ærø.
HF & VUC FYN tilbyder almindelig undervisning og fjernundervisning på folkeskole- og hf-niveau. HF & VUC FYN står også for en omfattende undervisning af ordblinde og opkvalificering af medarbejdere på fynske virksomheder. Ingen kommentarer:

Send en kommentar