tirsdag den 1. december 2015

EUD forberedende forløb

Klar til SOSU via HF & VUC FYN

Karakterer i dansk og matematik hæves på særlige forløb i samarbejde mellem HF & VUC FYN og de fynske erhvervsskoler


Af journalist Hans Havgaard Hansen


Den satans skole har ikke altid været sjov.
Og for nogle er resultatet blevet en stopklods på vejen mod en erhvervsuddannelse.
26-årige Tobias Jon Skovhøj vil eksempelvis gerne være SOSU-assistent, men har ikke de nødvendige karakterer i dansk og matematik.


Tobias Jon Skovhøj ser en fremtid som SOSU-assistent. For at blive optaget på erhvervsuddannelsen tager han et EUD forberedende forløb på HF & VUC FYN. Forløbet fokuserer på kursisternes kundskaber i dansk- og matematik. 

Bedre til at høre efter

- Jeg tror faktisk, det vil lykkes for mig at gennemføre, så jeg kan søge ind på SOSU-skolen, siger Tobias.
Ifølge ham selv er han blevet mere åben overfor at lære nyt – og bedre til at høre efter.
- Jeg vil bare have den eksamen, så jeg kan komme videre med en uddannelse. Det er vigtigt, så jeg ikke fucker mit liv op, fortæller Tobias Jon Skovhøj i en dansktime på VUC.

Gør klar til eksamen

Kursisterne på SOSU-holdet skal til eksamen i december, og allerede i oktober er lærerne begyndt at give kursisterne eksamensspørgsmål, så de kender kravene og forhåbentlig blive klar til at søge ind på en erhvervsuddannelse med krav om minimum 2 i dansk og matematik.

Vil bruge SOSU som springbræt

19-årige Gadir Nasser går på hold med Tobias og vil også gerne ind på SOSU-skolen for at bruge det som springbræt til at komme videre på sygeplejeskolen.
- Men først skal jeg have forbedret mine kundskaber i dansk grammatik. For der er rigtig mange regler, jeg ikke kender. Men det er jeg på vej til at lære, fortæller hun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar