tirsdag den 15. december 2015

Skoleskemaet er lagt efter håndbolden

Mikkel Caspersen Hansen fik tilrettelagt sine hf enkeltfag så fleksibilitet, at han kan passe to ”fuldtidsjobs” – et som håndboldspiller i Korsør – et andet som hf-kursist i Odense.

Da jeg havde brækket ryggen, blev jeg stillet i udsigt, at jeg måske aldrig kom til at få igen – og slet ikke til at spille håndbold. Og det sætter nogle tanker i gang, blandt andet om det vigtige i at finde ind i et fag, jeg brænder for, fortæller Mikkel Hansen.
Af journalist Hans Havgaard Hansen


Det er mandag morgen

Mikkel scorede 8 mål i weekendens kamp. Alligevel tabte holdet med et enkelt mål, og det ærgrer ham sindssygt.
- Men jeg arbejder med det og kæmper for at få noget ud af dagen – på trods, fortæller Mikkel Caspersen Hansen.
Den 20-årige håndboldspiller med talent til at kæmpe sig på A-landsholdet, er lige mødt på HF & VUC FYN til vejledningssamtale med hf-lærer Ole Jeppesen.
Et langvarigt genoptræningsforløb formede Mikkels ide om at blive fysioterapeut og supplere med en uddannelse som akupunktør. Akupunkturen hjalp mig på benene igen efter rygskaden, og det har været meget inspirerende, fortæller håndboldspilleren fra HF & VUC FYN.

Brækket ryg gav inspiration

Mikkel ville oprindeligt have været cykelsmed og nåede at tage grundforløbet.
Men en lang genoptræning af en brækket ryg fik håndboldspilleren tændt på idéen om at blive fysioterapeut og akupunktør.
Derfor gik han i gang med at tage en hf – stykket sammen af enkeltfag, så skolen kunne passes sammen med håndboldkarrieren.

Kæmper som en bjørn

- Håndbold betyder på den ene side alt for mig. Men jeg har lige været ukampdygtig i halvandet år, ved jeg, at det lige pludselig kan være slut. Og jeg kan under alle omstændigheder kun spille håndbold, til jeg er omkring de 40 år, fortæller Mikkel Caspersen Hansen.
Derfor er skole og uddannelse – på trods af alt - det, der har Mikkels højeste prioritet. Og han kæmper som en bjørn, når der er noget, han vil forstå. Den kampvilje har håndboldspilleren med sig fra sporten.
Hellere 60 minutter på banen og ingen penge – end masser af penge og 60 minutter på bænken. Det er Mikkel Caspersen Hansens indstilling til håndbold. Den indstilling tager han med sig i skole – så mon ikke han får en fornuftig hf og ender som fysioterapeut.

1 kommentar: