fredag den 27. maj 2016

10 hurtige spørgsmål til rektor


Stig Holmelund Jarbøl er rektor for HF & VUC FYN. Personligt går han dog ikke så meget op i titlen, og vil hellere bare kaldes Stig end rektor. Vi har stillet manden ’bag’ titlen 10 hurtige spørgsmål, så du kan lære ham bedre at kende.1) Hvordan tacklede du at gå til eksamen, da du studerede? Og led du af eksamensangst?


”Man skal være nervøs til eksamen, og det var jeg også. For mig hjalp det at tænke på eksamen som en idrætssituation. Det hjælper at se præstationen som noget spændende, som en udfordring, og sige til sig selv: ”Jeg tror på jeg kan, jeg tør godt og jeg vil det”. Et godt råd før eksamen er også at få grinet dagen før eller at løbe en tur. Og så skal man sige til sig selv, at det også er okay, hvis man fejler. ”

2) Hvad er det mærkeligste studiejob, du har haft?


”Jeg havde alt for få fritidsjob, fordi jeg brugte al min tid på fodbold, da jeg var ung. Men jeg havde engang et sommerferiejob på Dansk Ost i Vejle, hvor vi lagrede ost. Mit job var at gå og dreje ostene, mens de modnede og at ekspedere ordrerne. Det var en lang sommer”.

3) Hvad er din yndlingsret i caféen?


”Det må være burger, som er den absolutte favorit. Så når jeg står op hver tirsdag, tænker jeg, YES BURGERTID!”

4) Hvad er din bedste overspringshandling?


”Det er nok at tjekke Facebook og at læse de seneste nyheder. Nogle gange går jeg også en tur, hvor jeg lige får hilst på lærerne og kursisterne i bygningen. Det er jo vigtigt med pauser”.

5) Hvad ser du mest i TV?


”Det må helt sikkert være fodbold, men jeg ser faktisk ikke så meget tv. Men i morgen skal jeg selvfølgelig se Champions League-finale.


6) Dyrker du sport?


”Ja, jeg dyrker fodbold, og det har jeg gjort, siden jeg var 7 år. Jeg blev alvorligt skadet som 30-årig og holdt pause i 12 år, men efter et par knæoperationer startede jeg igen. Nu spiller jeg Superveteran-fodbold, det er for 50+. Selv om man nogle gange spiller skidt, så får man et klap på skulderen af holdkammeraterne. Derudover træner jeg også et U-12 håndboldpigehold. Det er en stor udfordring at styre alt den energi – især når de laver flik-flak midt på banen i stedet for at spille håndbold”.

7) Hvad er dit bedste karriereråd?


”Tag en uddannelse inden for det som interesserer dig, så du kan komme til at arbejde med noget, du synes er vildt spændende og interessant. Det får man mest lykke ud af. Motivationen er langt vigtigere end økonomi og alt muligt andet”.

8) Hvad var den nyeste teknologiske dims, da du var studerende?


”Da jeg var 19 år købte jeg en walkman. Det var første gang, man lavede et mobilt device, som man kunne have med sig over alt. Indtil da var musik jo noget, man satte på sin pladespiller, så walkman’en var faktisk meget grænseoverskridende. Min far synes selvfølgelig, det var mærkeligt, men jeg syntes, det var spændende. ”


9) Hvilket job ville du have, hvis du ikke var rektor?


Så ville jeg være underviser eller arbejde med ledelse. Jeg har altid arbejdet med ledelse, lige siden jeg var 16 år, hvor jeg var fodboldtræner og har altid været anfører på holdet og elevrådsformand. Jeg har altid engageret mig i tingene, så jeg kunne være med til at påvirke noget. Og så synes jeg, at undervisning er fedt, fordi man får lov at gøre en forskel for en masse mennesker.


10) På en skala fra 1 til 10, hvor fedt er det så at være rektor?


Rektor er verdens bedste job, så det må være en klar 10’er. I mit arbejde flyder arbejde og fritid sammen, men det gør ikke noget, for det er det bedste job, jeg har haft. Selv om jeg vandt 100 millioner i lotto, ville jeg stadig gå på arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar