fredag den 10. februar 2017

Et kig ind i undervisningnen - dansk på hf

Film til det store lærred
”Lav hele bevægelsen med begge kameraindstillinger” lyder det, da vi stikker hovedet ind i dansktimen på HF & VUC FYN i Nyborg. 

Mediefagslærer Charlotte Larsen og dansklærer Sidsel Sander Mittet er ved at give de sidste instruktioner, inden holdet skal ud og optage film.

Da alle grupper er bevæbnet med stativer, kameraer, mikrofoner og rekvisitter fordeles de ud til de locations, som hver deres Storyboard kræver. Jeg følger en gruppe som skal filmatisere et digt af Yahya Hassan som hedder ”Røveriforsøget” i en fortolket version.

Første del af optagelserne foregår i skolens kælder, hvor stemningen sættes med tomme flasker,
spraydåser og to suspekte personer. Herefter går turen forbi skolens værksted, for at låne et koben til optagelserne af selve ”røveriet”.

Filmfestival/Oscar Event


De færdige film bliver vist på det store lærred ved en VUC filmfestival som afholdes i biografen i Nyborg den 3. marts 2017. Til arrangementet rulles den røde løber ud og alle møder op i gallatøj.

Til filmfestivalen vil der blive vist omkring 20 film af 1-1½ minuts varighed – som alle er produceret af skolens dansk- eller mediefagskursister. Der vil efterfølgende blive uddelt priser til bedste skuespillere, instruktører. lyd scenografi og slutteligt den meget eftertragtede publikumspris.Ingen kommentarer:

Send en kommentar