mandag den 20. februar 2017


KEMIEN I ØL & VIN

Kursisterne Camilla og Lene er trukket i de hvide kitler i kemilokalet. Årsagen til det er, at de er i gang med at skrive større skriftlig opgave (SSO) i kemi og for Camilla og Lenes vedkommende skal der udføres en række kemiforsøg med øl og vin for at kunne skrive opgaven.


Camilla Strandholdt og hf-lærer Henrik Frydendahl
Camilla Strandholdt, 24 år
skal lave forsøg med hvidvin. Her skal hun undersøge, hvor meget sulfit, der er i vinen. For de uindviede i kemiens verden er sulfit et stof, der hæmmer gæring og bakterievækst i vinen og binder forskellige stoffer i vinen, så den smager bedre. Camilla undersøger desuden om der er forskel på en økologisk hvidvin og en ikke-økologisk.







Lene Damm-Jensen afmåler øl
Lene Damm-Jensen, 25 år
Lene Damm-Jensen har valgt at lave forsøg med øl. Hun vil undersøge to ting: Passer alkoholprocenten i øllen med varedeklarationen og sker der noget med alkoholmængden, hvis øllen bliver for gammel? Til forsøget har hun købt en ny øl og skaffet én, der er mere end 2 år for gammel.














FAKTA OM SSO 


SSO er en del af hf-studiet for alle kursister, der tager en fuld hf. Kursisterne vælger selv fag og det emne, de ønsker at skrive om, og de har en uge til at skrive opgaven i.
Lene Damm-Jensen & Camilla Strandholdt i fuld gang med kemiforsøg





Ingen kommentarer:

Send en kommentar