mandag den 27. februar 2017

VUC blev et springbræt til en ny start


Da Rikke Jensen blev færdig som pædagogisk assistent i 2014 glædede hun sig til at komme i gang med sit arbejde og tage hul på et nyt kapitel i sit liv. Drømmejobbet lod dog vente på sig og efter et par år med besparelser inden for børneområdet og en kamp for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet besluttede Rikke, at det var tid til en ny plan. Det blev startskuddet til et målrettet studieforløb på HF & VUC FYN og en ny drøm om at læse videre til sygeplejerske.

”Jeg er meget glad for at arbejde med mennesker, og specielt børn, så jeg vidste, at det stadig skulle være inden for dette område, jeg ville arbejde. I og med at jeg ikke havde en gymnasial uddannelse, fandt jeg hurtigt ud af, at jeg skulle et smut ind forbi HF & VUC FYN og læse nogle fag op, for at kunne søge ind på en eventuel videregående uddannelse”, fortæller Rikke.

På HF & VUC FYN er Rikke begyndt på et koncentreret 1-årig hf-forløb, der giver hende de fag, hun mangler, for at komme videre med sit uddannelsesforløb. På Sundhedspakken går Rikke sammen med andre kursister, der gerne vil læse videre inden for det sundhedsfaglige område, og hun bliver undervist i fagene dansk, engelsk, psykologi og biologi, der giver adgang til bl.a. sygeplejerskeuddannelsen via kvote 2.

Målrettede forløb sparer tid

Med sundhedspakken sparer Rikke et helt år sammenlignet med en 2-årig hf. Og når man som Rikke er ivrig efter at komme videre med sit studie og ikke vil leve på SU længere end højest nødvendigt, så er tid en vigtig faktor.

”Jeg synes idéen med de forskellige pakker på HF & VUC FYN er fantastisk. De er målrettet dine drømme og mål, så i stedet for at tage en fuld hf, så tager man kun de fag som er relevante, for det man nu skal bruge fremadrettet. Det gør det samtidig mere overskueligt, da man jo er et voksent menneske og gerne vil hurtigere ud på arbejdsmarkedet. Det hjælper pakkerne på HF & VUC FYN i den grad med”, siger Rikke.

Sammenholdet er vigtigt

Inden Rikke startede på VUC, var hun usikker på, om hun havde det, der skulle til for at klare sig på det koncentrerede forløb på VUC. Heldigvis er der et godt sammenhold på uddannelsen, hvor kursisterne hjælper hinanden.

”Sammenholdet er virkeligt godt. Vi hjælper og inspirerer hinanden, og det gør, at man ikke føler sig alene om tingene på samme måde”, fortæller Rikke, der samtidig glæder sig over det gode sociale sammenhold blandt kursisterne.

Ligesom Rikke bruger langt de fleste af studiekammeraterne uddannelsesforløbet som et springbræt til en ny start.

”Nogle har fået arbejdsskader og kan ikke fortsætte i deres nuværende arbejde, andre kan ikke få et job, mens nogle bygger oven på den uddannelse, de allerede har”, fortæller Rikke.

Kendte ikke til muligheden

Inden Rikke startede på VUC, var hun ikke klar over, at det var muligt at blive klar til at læse videre på kun et år.

Derfor håber hun, at hendes historie kan være en inspiration for andre, der måske heller ikke kender til muligheden på VUC, og hun opfordrer andre til bare at springe ud i det.

”Man kan jo sagtens. Det handler bare om at følge med”, slutter Rikke af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar