onsdag den 5. april 2017

"Jeg har en plan for min fremtid – og den følger jeg"20-årige Benjamin Reenberg Pedersen er i gang med 10. klasse på HF & VUC FYN Faaborg. Lige som 9 ud af 10 kursister i VUC-systemet, har han selv opsøgt muligheden for at  komme videre i livet.

”Jeg er nok lidt af en mønsterbryder”, udbryder Benjamin med et smil, når han skal forklare, hvorfor han ikke vil være håndværker lige som sin far. ”Min far er uddannet smed og sådan en rigtig handyman, men mig og værktøj er bare ikke gode venner”. Senest var det en savmaskine, som Benjamin blev uvenner med, og selv om han slap med et blåt mærke og en hudafskrabning, var det alligevel en påmindelse om, at drømmen ligger i en helt anden retning. Benjamin vil være pædagog. Han elsker at være sammen med børn, og faktisk ved han allerede, hvilken slags børnehave han gerne vil arbejde i.

”Den børnehave, som jeg selv gik i som barn, er helt fantastisk. Her har de simpelthen alt, et kæmpe udeareal og masser af aktiviteter. Der er høns, får og grise  - og børnene hjælper til, når man går rundt og fodrer om morgenen, og de bærer gerne foderskålen, for de synes, at det er interessant. ”

Benjamin har tidligere overvejet at blive politimand eller kok,  og det var lidt af et tilfælde, at drømmen om at blive pædagog opstod. Hans fars ekskæreste havde en nevø, og en dag blev Benjamin bedt om at passe ham. ”Der fik jeg lidt af en åbenbaring”, fortæller han om oplevelsen, der gav ham et nyt mål om at blive pædagog.

I 10. klasse gik det ikke alt for godt, og Benjamin var træt af skolen. Især matematik var virkelig svært. Da han fortalte en af lærerne om sin fremtidsdrøm, foreslog hun, at han fik sig en praktikplads i en børnehave. I den sidste del af 10. klasse fik han lov til at være i sin gamle børnehave, Kaptajngården, hver fredag kl. 8-14. Her fik han praktiske opgaver, fodrede dyr og hjalp med, når der opstod problemer i børneflokken.

”Jeg har efterhånden prøvet alle situationer, synes jeg, børn der har slået sig, kommet op og slås eller bare små konflikter, der skal løses.”

Matematik har været den helt store udfordring for Benjamin. Han bestod ikke sin matematikeksamen i 10. klasse, men kom alligevel ind på grundforløbet på SOSU-uddannelsen. Her følte Benjamin sig godt tilpas, og han var meget skuffet, da han blev afvist, og ikke fik lov til at fortsætte på hovedforløbet.

Så nu er Benjamin som 20-årig startet forfra med 10. klasse på VUC i Faaborg, og her er han glad for at gå i skole. Lige som 9 ud af 10 kursister i VUC-systemet, har han selv opsøgt muligheden for at begynde på en frisk og komme videre i livet. Han opfatter ikke sig selv som svag, og på VUC har Benjamin fået øjnene op for, at en hf-eksamen kan give han endnu flere valgmuligheder.

”Jeg er blevet bedre til alle fagene, især min matematik er blevet bedre, og alle mine karakterer er højere nu. Jeg ved, at hf er svært, men den eksamen vil kunne gøre meget for mig. Det er godt at have den, fordi så kan man se, at jeg er et engageret menneske, når jeg søger videre. ” Benjamin har fået en plan for sin fremtid – og den følger han.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar