onsdag den 7. februar 2018

Talentskolekursister på vandreforestilling i Odenses gader

Foto af Dag Jenssen

Teaterkunst, scenografi og brugen af rum var nogen af de emner, der blev udforsket, da kursister på kunstnerskolen mødtes til en lærerig eftermiddag og aften på Teater Momentum ved Munkemose i Odense.

De norske scenografer Mathias Askvik og Ylva Owren stod for at guide kursisterne igennem kursusårets andet arrangement på kunstnerskolen.

Eftermiddagen blev skudt i gang med en kreativ udfordring i bygning af papirtårne, uden brug af tape. En kreativ leg, som ifølge Mathias Askvik bl.a. skulle demonstrere, at der findes mange forskellige udtryk og løsninger på samme problem, og samtidig understregede, at det er okay, at ”stjæle” idéer fra andre og videreudvikle disse, hvilket mange af kursisterne netop havde gjort.

"Kunstnerskolen var en unik chance"


To af de kursister, der var med til dagens arrangement på teater Momentum var Sofie og Emma, der til dagligt går på FYNs HF-kursus. Begge ser talentskolen som en unik mulighed for at dyrke interessen for kunst og få udvidet horisonten.

”Jeg ser det som en fed chance, for at gøre noget, som man ellers ikke ville have mulighed for som studerende. Jeg var nok ikke kommet til København, for at se Michael Kvium, hvis det ikke var for kunstnertalentskolen, så det er rigtig fedt”, fortæller Sofie, og henviser til en tur i efteråret, hvor hun og resten af kursisterne så Michael Kviums CIRKUS EUROPA på ARKEN i København.

Emma har valgt at være med i kunsttalentskolen, fordi hun elsker at tegne og male og gerne vil dele sin interesse for kunst med andre kursister. ”Jeg synes, det er dejligt at være en del af en gruppe, der alle har en fælles interesse for kunst”.

Ud over scenekanten


Tilbage til dagens arrangement er det tid til at blive klogere på, hvad en scenograf faktisk arbejder med. Som de fleste har kursisterne en god idé om, at det er noget med opbygning af kulisser og placeringen af objekter på scenen. Men som både Mathias og Ylva forklarer, så er scenografens fornemmeste opgave at forme rum, der skaber en nærhed og kontakt til publikum - både på og uden for scenen. Det kræver masser af forberedelse og ofte bygges både fysiske modeller og 3D-modeller af scener og hele teatre, som danner udgangspunkt for samarbejdet mellem scenografer, instruktører og sceneteknikere.På vandreforestilling i Odenses gader


Foto af Dag Jenssen
Efter en hurtig bid mad fik kursisterne chancen for at se resultatet af Mathias og Ylvas hårde arbejde igennem de seneste mange uger i forestillingen "Stedsans". Stedsans er en såkaldt vandreforestilling, der i stedet for at bruge teatret som ramme, bringer publikum rundt i Odenses byrum. Kursisterne og resten af publikum blev guidet igennem 17 små kunstneriske installationer, der bl.a. var placeret i en parkeringskælder, der var lavet om til et dansestudio, en baggård, der var blevet til en koncertsal og en trappeopgang der var blevet til et fitnesscenter.

Dagen blev rundet af med en kort snak med de medvirkende skuespiller, hvor kursisterne kunne stille spørgsmål til forstillingen.

Foto af Dag Jenssen

Har du lyst til at vide mere om talentskolen eller vil du være med på næste år hold, så læs mere på vucfyn.dk/talent

Ingen kommentarer:

Send en kommentar